CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

torsdag, april 29, 2010

Når jeg fikk vasen...

...Fikk jeg også et lite håp om at min bedre halvdel ville skjemme meg bort med blomster. Det har ikke skjedd... Enda...! Hihi!

Får du ofte blomster av kjæresten din? (Iselin, du trenger ikke svare, for jeg VET at du er bortskjemt med det!)

onsdag, april 28, 2010

Det Lille Hotel i Risør

En av mine favorittbyer i Norge er Risør. Både fordi Bjørnar er derfra, men også for alt byen har å by på. Her finner man alt fra vakre (interiør)butikker, flotte båter, smilende mennesker og et sprudlende café-og uteliv. I dagens nettutgave av Dagbladet, er det en artikkel om akkurat denne byen, og jeg anbefaler alle å lese denne, og ikkeminst ta en tur til lille, vakre Risør!
RISØR (Dagbladet):

Sørlandsporten er en stusslig liten tunnel på europavei 18, noen mil etter avkjøringen til Kragerø og flere kilometer etter at vi forlater Telemark.

Vi er i Aust-Agder.

Første avkjøring, Risør. Ti minutter kjøring rett mot sjøen. Hvite lave trehus og trange gater. Ingen neonlys og reklame. Smijern og malte skilt som for hundre år siden.

Vi er kommet til Sørlandet.
Det høres bare ikke slik ut. Norges best bevarte sørlandsby mangler skarre-r-en, den finner du litt nærmere Tvedestrand.

Risør er mest kjent for sine trehus og Risørflekken. Det hvitkalkede feltet på fjellet, som har ledet skip inn mellom øyer og sund. En veiviser til trygg havn, helt siden seilskutenes tid. Sjømerket fra 1641 kan sees langt til havs i all slags vær.

Det er april. Byen virker vårdøsig.
Avslappet, men ikke avfolket.
Vi skal til Det Lille Hotel. Suitene er leiligheter med eget kjøkken og gir mulighet for egeninnsats i matveien. Alle har sykler tilgjengelig, gratis. Hotellets tresnekke må du betale for og være båtkyndig for å leie. Fiskeutstyr er til låns.

Å bo på Det Lille Hotel er annerledes og ikke egnet for dem som hater kniplinger og gamle ting.

Stilen er som tatt ut av seilskuteskippernes stuer.

Det er musealt samtidig som det er funksjonelt. Det som er nytt er produsert lokalt, tradisjonelle og riktige i stilen, Hødnebø møbler, svenske madrasser gir hvile til rygg og vi sover som en duks, helt til måkeskrik varsler sørlandsmorgen.

Sett fra mine øyner må det være alle interiørbloggeres drøm å besøke denne lille byen, og ikkeminst overnatte på Det Lille Hotel. Sommeren er fantastisk her, så om det ikke er planlagt noen sommerferie enda, så holder jeg en knapp på at dette er stedet å dra!

PS. All tekst og bilder er hentet fra Dagbladets nettavis.

mandag, april 26, 2010

Frisk start på dagen!

Idag møttes Therese og jeg på treningssenteret på BI for å starte et nytt og bedre liv. Vi hadde med oss Bjørnar som personlig trener, og vi har satt opp et program vi tror at vil passe oss. Vi har nokså de samme målene med treningen, så dette skal bli bra! I tillegg er det ufattelig sosialt! Skal ikke stikke det under en stol at jeg ikke ser Therese så ofte som jeg ønsker. Jobb og studier tar mye tid, i tillegg til kjærester og andre ting man skal henge med på. Vi er ordentlig motiverte, så dette gleder vi oss til!
På vei hjem gikk jeg innom Intersport, og med meg hjem ble disse to løpetightsene fra Nike (den ene er det til og med rosa på!). Dette blir bra!

søndag, april 25, 2010

Deilig søndag!

Idag har jeg vært sammen med favorittjenta mi Therese. Hun kom til meg etter å ha levert inn en eksamensoppgave i 2-tiden. Vi gikk ned på Bølgen å spiste deilig lunsj, skravla og planla. Hva vi planla er foreløpig hemmelig. Om ting blir som vi håper, skal jeg nok dele resultatet med dere. Etterpå gikk vi oss en tur langs Akerselva i det herlige vårværet. Timene gikk, og vi hadde det utrolig koselig som alltid! Jeg er superglad for at akkurat Therese er MIN beste venninne.
Imorgen skal vi trene sammen. Det blir herlig!
Bildet over er gammelt. Veldig gammelt. Jeg tror vi var rundt 16 år. Det var gode tider det!

Russ Russ!

Årets russ har begynt å dukke opp, og i den anledning vil jeg vise dere mine russekort. Det er allerede tre år siden jeg var russ, men det føles som om det var igår! Kongeparken kommer jeg nok aldri til å glemme, heller ikke alle knutene vi tok, og avslutningen på 17.mai.

Er vi matrialistiske?

I det siste har jeg fått en del kommentarer om at vi kjøper alt for mye, sett i forhold til at vi begge er studenter. Ja, jeg har til og med fått en kommentar om at å komme inn på bloggen vår, er som å komme inn på en Ebay-side. Jeg vil bare gjøre det klart for dere at vi aldri har kjøpt noe vi ikke har hatt penger til. Vi har aldri brukt kredittkort, eller lånt penger av noen. Vi prioriterer bare å bruke pengene våre på materielle ting, fremfor å for eksempel drikke de opp på byen.

Vi liker begge å ha det fint rundt oss, og Bjørnar har derfor skaffet oss tekniske ting som hjemmekino, to flatskjermer, mobiler, PC'er, Nintendo wii og DS, PS3, Nespressomaskin og Tivoliradioer. Jeg elsker interiør, og siden jeg også jobber på Kitch'n har det vært naturlig for meg å bygge opp en samling av vinglass, karafler og det meste et kjøkken skal inneholde. Vi ser på dette som investeringer. Selv hadde jeg ingenting annet enn klærne mine når jeg flyttet til Oslo. Vi har hele tiden holdt øye med tilbud, og valgt de løsningene som lønner seg for oss. Kanskje har vi valgt kvalitet fremfor kvantitet, men det er vårt valg og vi står for det!

fredag, april 23, 2010

Helg, helg, kom til meg!


Jeg er helt skutt, så nå skal det bli deilig med helg!
Det har vært en travel uke, med både skole, jobb og trening. "Stakkars" Bjørnar skal jobbe både ikveld, imorgen og på søndag. Jeg skal bare jobbe imorgen. Det er egentlig ikke min jobbhelg, men Thale trengte fri, så da tok jeg vakten for henne. Godt med penger i kassen. Ikveld skulle jeg egentlig være sammen med Kristina, men hun følte seg ikke helt vel, så vi får ha det til gode. Istedet skal jeg heller kose meg hjemme i leiligheten. Alenetid. Styre og stelle, rydde og vaske. Det er iallefall planen. Kanskje det blir litt mer blogging også!
Uansett ønsker jeg dere alle en super fredag!

torsdag, april 22, 2010

Kleinspitz-pomeranian

En ting er iallefall sikkert, når vi flytter til Sandnes, kommer oss i jobb, og ting får roet seg, skal vi kjøpe oss en liten hund! Er de ikke nydelige vel?!
Noen som har erfaring med Kleinspitz-pomeranien?

VIP(P) - Very Important Products?

Jeg begynte såvidt på helgevasken idag. Siden jeg fortsatt ikke er heeelt godt i ryggen, har jeg funnet ut at jeg denne uken skal ta ett rom hver dag. Først var det badet som sto på listen. Siden jeg helt har glemt å legge ut bilder av VIPP produktene jeg kjøpte i Danmark, kommer de her. Jeg må si at jeg er superfornøyd, men mine gamle favoritter har fortsatt si plass fordet! Angrer heller ikke et sekund på at vi valgte stål. Pedalbøtten er vi spesielt fornøyd med. Den er laget med en mekanisme som gjør at lokket lukkes forsiktig igjen, istedet for å "smelle igjen", som andre pedalbøtter gjør. Det finnes også egne søppelposer til alle VIPPs pedalbøtter, noe som gjør at man ikke trenger å slite med brødposer eller alt for store handleposer!

Happyness!

onsdag, april 21, 2010

Jippi!

Inatt drømte jeg at jeg fikk en hvit Iphone av Bjørnar i "tre-og-et-halvt-års-gave". Og jammen er jeg sanndrømt!

Tidligere idag ymtet han frempå at mobilene vår var begynt å bli veldig gamle (vi har begge HTC Diamond, kjøpt for ca 2 år siden). Hans låser seg i tider og utider, mens min sier at jeg har 1 ny melding, uten at jeg har det. Han foreslo videre av vi skulle kjøpe oss hver vår Iphone. Det passet jo ypperlig med at vi "har bursdag", så jeg bestillte en sort 3GS, 32GB til Bjørnar, og han en tilsvarende i hvit til meg!

Gjett om vi er superglade!

Ka skjedde?!

Snø eller aske?

Tre-og-et-halvt-år!

...................... Jaaaaada, vi er såååå glade i hverandre!

Idag viser kalenderen den 21. april, hvilket betyr at Bjørnar og jeg har vært sammen i tre og et halvt år! Tiden har gått så utrolig fort! Jeg har vært så heldig som har møtt akkurat denne gutten, og ikkeminst familien hans. Jeg kunne aldri bedt om en bedre svigerfamilie. De har tatt meg imot med åpne armer alle sammen, enten det er nær eller fjern familie. Det hjelper på for en sjenert jente som meg!
Vel, nå er Bjørnar på trening, og jeg skal spise litt lunsj før vi begge skal på skolen til 17.15. Ikveld skal vi lage god biff, med mandelpotetpuré til. Kanskje finner vi en morsom film, eller noe gøy på tv også. Vi skal iallefall bare kose oss, og slappe av!

Pleier dere feire månedsdager, halvårsdager eller bare årsdager? Eller kanskje ingen av delene?

tirsdag, april 20, 2010

Til tross for asken...

....Ser det ut til å bli spaniatur denne sommeren også!

Som vanlig går turen til Lloret de Mar, på Costa Brava i Spania. Byen ligger en time nord for Barcelona, så vi har alle muligheter rundt oss. Vi har vært der utallige ganger før, men siden det går et år mellom hver gang, har byen alltid noe nytt å by på. Foreløpig er det mamma, pappa, Bjørnar og jeg som skal nedover. Vi drar 5 juli, og har leiligheten til den 27ende. Når Bjørnar og jeg drar hjemover er enda litt usikkert. Men vi gleder oss iallefall, og krysser fingrene for at vi ikke må kjøre nedover iallefall! Men ferie blir det, uansett!

Hva skal du gjøre i sommer?

søndag, april 18, 2010

Mr. Gordon Brown said Cash, not Ash!

Bildet er lånt fra vg.no

Det er utrolig hvordan asken fra Island kan påvirke samfunnet vårt. Folk er fortvilet fordi de ikke kommer seg dit de skal som planlagt. For en gangs skyld angår ikke flykaoset meg personlig, men jeg fikk ta og føle på det da Therese skulle dratt hjem på torsdag. Det var ingen god følelse å være budbringeren hennes da det viste seg at flyet hennes var blitt erstattet med buss, og at hun måtte komme seg til Gardermoen fortere enn fort. Heldigvis ordnet det seg på andre måter for henne, så hun rakk hjem i tide.
Men hva om dette askeproblemet blir langvarig? Hva om denne lille vulkanen vekker den store? Hvordan blir det med flyreiser i fremtiden da?
I et intervju med VG sier Avinor-sjef Sverre Quale;

” Vi ser ingen lysning på situasjonen. Det ser ut til at problemene blir langvarige i Sør-Norge og nedover i Europa helt til Middelhavet, samt i Øst-Europa helt til den asiatiske delen av Russland, uttalte Quale under en pressekonferanse lørdag."

Så, hva synes dere om hysteriet rundt vulkanutbruddene? Har dere selv blitt rammet? Hva tror dere om fremtiden, både på kort og lang sikt i forhold til hvordan flytrafikken blir rammet?

lørdag, april 17, 2010

Lørdagsgodt

Hva er din favorittis?

Singelmiddag

Ryggen er så som så, jeg kjenner at den er der, for å si det sånn. Idag tok jeg forøvrig tipset fra sykepleier Janniche, om å bevege meg litt rundt, slik at ikke ryggen stivnet helt. Turen gikk på Rimi, for å handle middag. Tror dere ikke ryggen låste seg helt på vei ned trappen? Jeg må ha sett helt rar ut der jeg sto og kavet med megselv for å komme meg videre. Runden inne på Rimi gikk "fort og gale", for å si det sånt, og det eneste jeg endte opp med var en pakke med kyllingfilet. Noe å ha til satset jeg på at vi hadde hjemme. Det hadde vi heldigvis. Så etter litt hvile, og pasta, kylling og saus som måtte koke segselv ble det middag på meg. Nam!
Nå skal jeg fortsette med det jeg begynte på tidligere idag, nemlig å ligge på sofaen. Haha!

Hva pleier dere lage til middag når dere er alene?



fredag, april 16, 2010

Norske Talenter

Grunnet lite søvn inatt sovnet jeg fra hele filmen tidligere. Nå er jeg våken igjen, og siden det er pause i Norske Talenter, slenger jeg ut et lite bilde. Hehe!

Tid for TV

Første episode av Norske Hollywoodfruer er unnagjort. Hvilken av filmene under skal jeg nå se mon tro?

Underholdning

Siden det ikke går noe spennede på tv, benytter jeg sjansen til å se episoder av Luksusfellen jeg ikke har fått sett i år..! Jeg må jo bare finne på måter å underholde megselv på her i sofaen!

Mystiske ryggplager

Jeg har aldri hatt vondt i ryggen før, bank i bordet! (utenom en gang forrige måned).
Igår derimot, begynte jeg å kjenne smerter nederst i korsryggen litt utpå dagen. Det var akkurat de samme smertene jeg hadde forrige gang, men da gikk det over etter bare et par dager. Bjørnar hadde vært på medarbeidersamtale, og ringte meg når han var ferdig, så vi skulle møtes å handle. Da jeg gikk for å ta på meg skoene, kjente jeg at det knaste i hele ryggen. Jeg klarte knapt reise meg opp, og ble utrolig svimmel. Jeg fikk såvidt ringt Bjørnar, som kom hjem i en fæl fart. Jeg gråt og var fortvilet over smertene, og resten av dagen klarte jeg bare å sitte i sofaen med fire puter i ryggen. Siden jeg ikke var særlig mye bedre idag, ringte jeg legen, og fikk time med en gang, siden jeg egentlig skulle jobbe i helgen. Hun frarådet meg å gå på jobb idag og imorgen, da jeg står/går hele tiden. I tillegg risikerer jeg å løfte tunge ting, som f.eks KitchenAid kjøkkenmaskin (som vi har på kampanje nå, løp å kjøp!). Idag ligger jeg altså strekk ut på sofaen, med Paracet og Ibux ved min side. Bjørnar skal jobbe både idag og imorgen så jeg får nok av tid til å blogge, og se på tv på. På mandag har jeg ny legetime, men forhåpentligvis er iallefall feber og de verste plagene over til da! -Ønsk meg lykke til!

Dette sier forskning.no;
* Omkring 80 prosent av oss får ryggproblemer i løpet av livet. Men hvorfor så mange av oss får dette, er fortsatt uklart for forskerne.
* Akutt ryggsmerte varer opptil 3 måneder, mens langvarige ryggsmerter varer sammenhengende i mer enn 12 uker.
* Ved å drive på med fysisk aktivitet får du trent opp indre kjernemuskulatur, som kan være viktig for å unngå ryggplager. For er du veldig utrent, er faren for akutt ryggsmerter sannsynligvis større.
* Kanskje du må være hjemme noen dager i begynnelsen, men i mange tilfeller er det greit å gå på jobb igjen ganske fort.

torsdag, april 15, 2010

Og da var det slutt på solen

Det nydelige været måtte jo bli kortvarig. Idag regner det.
Vi har fri fra skolen, men det betyr ikke at vi ligger på latsiden. Vi har ordnet i papirer, ført fradrag på skatten og nå er det strategi som står på timeplanen. Men først ville jeg vise dere dette søte skrinet(?) jeg kjøpte til Bjørnar på Hødnebø da vi var i Risør i helgen. Meningen er at han skal oppbevare tips-pengene sine i den. Og selvfølgelig andre småpenger som ellers blir liggende rundt forbi. Jeg har jo tildligere vist dere sparegrisen vår, og for dere som husker den, kan man vel si at det nye skrinet er en klasse over? Hehe!

Nå er det lunsjtid!

onsdag, april 14, 2010

Motsatt Siesta!

Idag mellom forelesningene tok Miriam og jeg oss en motsatt siesta. I stedet for å gjemme oss inne midt på dagen når solen er fremme, rømte vi ut fra forelesning så vi kunne være i solen. Vi laget oss grandiosa, og spiste gullpinne på terrassen. Det var utrolig deilig å bare slappe av litt før strategiforelesning!

tirsdag, april 13, 2010

Gi meg styrke!

Ok, det var kanskje å ta litt i, men jeg er helt tom for idéer om hva jeg kan blogge om. Det er nydelig vær, men hva hjelper vel det når vi har vært buret inne på skolen hele dagen både igår og idag, for ikke å snakke om morgendagen som også blir lang? Jeg er heller ikke flink nok til å ta med meg kameraet rundt forbi, og om jeg har det med, blir det sjeldent tatt bilder. Og personlig liker jeg ikke innlegg uten bilder.
Jeg er vel heller ikke alene om å være mye ute om dagen. Jeg ser jo på besøkstelleren at det er ferre innom. Og forståelig er det, hvem gidder vel sitte på pc'en på sånne flotte vårdager?

Ellers venter jeg fortsatt på lampene, men de er på vei. Taklampen blir ikke hengt opp med det første, men den er jo så klassisk at den går ikke akkurat av moten over det neste året. Vi planlegger faktisk å flytte til Sandnes om et år (når Bjørnar er ferdig med bacheloren sin). Jeg er jo ferdig til sommeren, så da får jeg et år å gjøre akkurat hva jeg vil på. Og tro meg, jeg har mange planer. Ikkeminst må vi finne ut, og planlegge hvor vi skal bo. Neste år kommer til å bli spennende!

søndag, april 11, 2010

Et Dukkehjem

Da vi var i Danmark gikk vi forbi en butikk som hadde de nydeligste dukkehus. Jeg følte meg som et lite barn når jeg gikk inn, og nærmest siklet etter huset, og alle møblene. Jeg har tidligere laget et innlegg om Arne Jacobsen sitt hus i miniatyrstørrelse, men da jeg så alle mulighetene man hadde med denne typen hus fikk jeg nesten lyst på et slik et istedet. Man må tapetsere, legge gulv, male og sette inn møbler. Tenk å gjøre et slikt prosjekt, ordentlig!
Alle bildene er hentet fra http://www.small-dreams.de.

Den nakne sannhet

På fredag etter forelesning dro vi nedover mot Risør, i STRÅLENDE vær! Vi stoppet innom Sandvika og IKEA på veien, men fortet oss alt vi kunne for å rekke å sitte litt ute i sola.
Igår dro vi over til Strømstad med båten fra Sandefjord. Randi, Stig, Glenn og Kikki skulle nedover mot Gøteborg, mens Bjørnar og jeg dro opp på Nordby-senteret. Vi fikk handlet det vi skulle, og vel så det. Nå driver jeg å rydder og vasker litt, selv om jeg aller helst skulle vært ute i det fine været. Bjørnar har dratt ned til Risør igjen, men kommer opp til Oslo igjen imorgen.

Bjørnar har stablet før det skal bæres ned i boden.

Hvis julen varer helt til påske...

....Hvor lenge varer påsken da?

Disse påskeeggene fra Maileg kjøpte jeg i Danmark. Bildene ble tatt på onsdag, men har ikke hatt tid til å legge de ut før. Jeg kan imidlertid love dere at de er pakket ned nå. Vasen fikk jeg av den snille påskehare-kjæresten min, og er fra Georg Jensen. Just Love It!

torsdag, april 08, 2010

I put some new shoes on!

Gjett om jeg gleder meg til sommer, sol og nakne tær!

Ellers må jeg bare beklage lite blogging siden jeg kom hjem på tirsdag, men dagene har gått i ett med skole og jobb. Jeg har knapt vært hjemme siden jeg kom tilbake. Og som jeg har lovet skal jeg selvfølgelig vise dere hva som ble med meg hjem fra Danmark. Nå skal jeg bare få i meg litt mat, før jeg skal på jobb. Imorgen etter skolen drar Bjørnar og jeg til Risør, og på lørdag tar vi en tur til Sverige med Randi, Stig, Glenn og Kikki.
Hva skal dere i helgen?

mandag, april 05, 2010

Derfor er ikke Bjørnar helikopterpilot...

Do I need to say more....?

Bjørnars Påskeegg


*Påskemarsipan
*Sjokoladeegg
*Kvikklunsj
*Påskekyllinger
*Flakslodd
*Pez...
...Alt et påskeegg skal inneholde!

Påskebord

Mamma og jeg har dekket et enkelt påskebord!