CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

tirsdag, november 30, 2010

Det blir ikke jul uten jul!

Bjørnar nyter et velfortjent glass juleøl, for nå har han nemlig fått fortgang på gavepakkingen.

En halvferdig kalender fra Bjørnar til meg, må si jeg er ganske fornøyd jeg! Julen handler tross alt ikke bare om gaver :)

De søøøøøte, stooooore julesokkene fra Maileg som vi kjøpte i København!
I mine øyner - perfekt!

Pakkekalender

Da er november så godt som over for denne gang, og vi er klare til å ta imot årets siste måned.
Tradisjon tro skal vi ha pakkekalender i år også. Jeg er ferdig med min, som Bjørnar skal få, mens han enda ikke har kjøpt alle gavene, og langt mindre pakket dem inn.

Som dere ser har jeg pakket inn alle gavene i bamsepapir, Bjørnar er jo min lille bamse. I tillegg har jeg lagt gavene fra 1-10 desember i en gavepose med reinsdyr på. Der vil jeg fylle på med resten av gavene når det blir plass. Nå gleder jeg meg som en liten unge til morgendagen, og den føste pakken! Desember!♥

mandag, november 29, 2010

Bodum i Lilla!

Salget av Bodum sine produkter har tatt helt av den siste tiden. Og det er jammen ikke rart, så flotte, og kvalitetsmessig gode produkter de leverer. Og hva passer vel bedre i denne lilla adventstiden, enn en lilla håndmikser? (Finnes i andre farger også)

Bodum håndmikser med tre forskjellige visper, veil. 699,- Nå 499,-


Bodum stavmikser, veil. 1299,- Nå 799,-

Julevasken

Jeg har såvidt begynt på julevasken. Har bestemt meg for å ta den over lengre tid, istedenfor alt på en gang. Så nå er det badet som står for tur.
Vi har også ryddet terrassen idag. Sykkelen er satt i boden, bord og stoler er slått sammen, og satt bort. Vi har også hengt lys på rekkverket rundt terrassen.

Anbefaler alle som vil ha et solid system som man ikke trenger å være redd for å håndtere med en hard hånd (noe hvertfall jeg gjør når det er kaldt ute, og jeg bare vil bli ferdig) å kjøpe System 24. Vi har den største grunnpakken på 10meter, med 98 lys. Men man har mylighet til å sette sammen flere sett om man trenger mer. I tillegg er ikke lysene seriekoblet, så om en pære røyker, lyser fremdeles de 97 andre! Jeg kjøpte dette settet på Lysmiljø i Sandnes, ifjor.

System 24, supre ledlys til utebruk!

I hovedstaden skinner solen fra skyfri himmel, og skyggene fra glittertrærne og reinsdyrene mine var et vakkert syn på veggen idag!

Igår tente vi det første lyset i adventsstaken, så nå er ventetiden offisielt igang!

søndag, november 28, 2010

Ønsker meg til jul!

Til jul ønsker jeg meg en vase fra Wik&Walsøe, men jeg klarer ikke helt bestemme meg for hvilken. Jeg er jo veldig glad i grått, sølv og stål. Og vasen med Alvemotiv er jo helt utrolig nydelig!

På den andre siden har vi jo veldig mye brunt og beige, og jeg føler at det er "min" farge. I tillegg liker Bjørnar motivet Alveskog mye bedre.
Hmmm, jeg blir glad uansett jeg!

Julestemning

Først av alt, jeg har virkelig ikke glemt bloggen, men den siste uka har mildt sagt vært hektisk! Jeg har stort sett bare vært på jobb, hvor vi har myyye å gjøre om dagen. På torsdag fikk jeg besøk av Maren. Vi koset oss med shopping på nattåpent, og god pizza når vi kom hjem. På fredag jobbet jeg dagvakt, så jeg hadde hele kvelden med Maren. Vi så på x-faktor, og laget deilig nachos med salat. Igår jobbet jeg også, og etter jobb møtte jeg Therese. Nok en gang laget vi nachos etter hennes ønkse (ikke meg imot, hihi) og så på finalen av Skal vi danse. I pausen kom også Siren, og det ble litt sladder og annet jentesnakk.

Idag har vi bare slappet av. Bjørnar var hjemme fra jobb halv 7 idag tidlig, så han ligger som et slakt på sofaen. Jeg har vasket litt, og begynt pyntingen til jul!

Bjørnar (og jeg) elsker reinsdyr! Disse har Bjørnar kjøpt på Åhlens.

Enda et reinsdyr(?) som jeg fikk i pakkekalenderen ifjor.

PH-lampen ble pyntet med søte blånisser fra Hadeland, som vi har fått til jul av Odd Andreas og Linn.

Sølvfargede julekuler går igjen i både adventsstake, i Aaltovasen, og på bjørkegreinene.

Adventsstaken har fått lys, og er klar til å brennes ikveld.

Kalenderlys fra Georg Jensen, som jeg kjøpte i København.

Julestjerna vår, fra Herstal.

Denne elgen kjøpte Bjørnar i en julebutikk i København, hihi!

Til slutt, stakkars Bjørnar som har jobbet til tidlig morgen flere dager på rad nå!

tirsdag, november 23, 2010

Vår adventsstake

Jeg har en adventsstake fra Georg Jensen, som jeg liker veldig godt, men som jeg synes er fryktelig kjedelig. Når vi var i København, Georg Jensens hjemland, sto denne utstillt i hvert et butikkvindu. Og i en av butikkene så jeg en litt pyntet utgave. Denne bestemte jeg meg for at jeg ville prøve å lage selv.

Fugler med glitterpå ble handlet inn, Bjørnar måtte plukke kvister, vi kjøpte julekuler til å fylle tomrommet i midten med, og jeg kjøpte til og med ståltråd til å binde kvistene sammen med. Alt var i hus, og idag var jeg klar til å lage herligheten.
Må si jeg ble ganske fornøyd med resultatet, til tross for at jeg har glemt å kjøpe lange, hvite lys.
De kommer nok på plass imorgen.

Kvistene knyttet jeg bare rundt, fuglene har klyper som jeg festet på kvistene, og kulene danderte jeg bare tilfeldigvis oppi.
Nå er vi klare til resten av pyntingen på søndag!

mandag, november 22, 2010

Noe for alle!

Barneservise fra Menu.

Mummi-serviset har virkelig slått ann, spesielt koppene. Disse er like fine til voksne som til barn. De blir også ganske personlige siden man velger motiv etter hvem man er mest lik i Mummi-familien!
Serien finnes også i flere forskjellige deler, også bestikk.

søndag, november 21, 2010

Om en uke...

...Kan man begynne å pynte litt til jul!

Risørhelg!

Da var vi vel hjemme etter en hyggelig helg i Risør. Vi dro ned tidlig fredags morgen, og var i Risør akkurat i tide til å spise frokost. Etterpå dro Maren, Bjørnar og jeg en tur til byen for å ordne litt ting. Champagne måtte hentes ogblomster måtte kjøpes. Når vi var ferdige dro vi til lokalet hvor Stigs 50årsdag skulle feires. Vi pyntet border og gjorde klart til lørdagens fest. Når vi kom hjem laget Randi herlig nachos-pizza, og kvelden ble avsluttet med en runde kortspill.

På lørdagen var vi også en tur i byen. Vi tittet i butikkene, og hentet overraskelsesgaven vi hadde ordnet til Stig. Ellers ordnet vi med mat og kaker.

Bordene ferdig pyntet.
Overraskelsen Stig skulle få. Jeg tvang Bjørnar til å pakke den inn i papirduk.. Hehe!
Fakler må man ha!
Gavebordet. -Legg merke til pengetreet! Hvem skulle vel ikke hatt et slikt?!
Et lite pust i bakken mellom matlaging og servering av velkomstchampagne.
Det ble holdt mange fine taler gjennom kvelden!
Og selvfølgelig noen sanger.
Bursdagsbarnet ble feiret med norske flagg, partyhatter, fløyter og konfetti!
Nydelige Maren feirer faren sin!
Gaven vi hadde ordnet var ikke mindre enn en romaskin!

Håper Stig fikk en fin feiring. Vi hadde iallefall en fantastisk helg, men det er deilig å være hjemme igjen! Bjørnar er på personalmøte, etterfulgt av bartenderkurs med Steinar Jensen, mens jeg slapper av med Robinson.

torsdag, november 18, 2010

Helgebloggen

Det skjer så utrolig mye i ukene nå, at jeg føler at bloggen har blitt en slags helgeblogg. En blogg som oppsummerer hva som har skjedd eller hva som skal skje i helgen.
Ikveld skal vi på jobb begge to. Men imorgen setter vi snuten ned mot Risør. Vi skal slappe av, kose oss, og ikkeminst feire svigerfars 50årsdag på lørdag. (Kanskje det ikke blir så mye avslapping likevel?)

Selv om det bare er torsdag, ønsker jeg alle sammen en super helg!
Speilreflekskameraet står til lading, så jeg lover en massiv bildeoppdatering på søndag!

mandag, november 15, 2010

Søstrene Sisters

Som sist helg møtte jeg også denne helgen lillesøster Cecilie når jeg var ferdig på jobb på lørdag. Siden Bjørnar jobbet sent, tok vi turen ned på Bølgen for å få oss litt mat. Begge var sultne, men ingen orket tanken på å lage mat selv. På meg ble det kveite til forrett (min absolutte favoritt), til hovedrett hadde vi begge indrefilet av gjøkalv med fløtegratinerte poteter og rødvinssaus. Til dessert fikk vi et herlig fat med herligheter som sjokoladefudge, tiramisu, crème brulê og konfektkake med jordbærculi. Jeg tror vi begge var i himmelen etter dette fantastiske måltidet.
Og siden jeg var i så godt humør, fikk Bjørnar selvfølgelig lov til å dra på byen med noen kompiser etter jobb. Det betydde såklart jentekveld på Cecilie og meg. Ingenting er koseligere enn å ha henne ved siden av meg i sengen, mens vi ser på film! Denne gangen så vi Bounty Hunter, som vel og merke ikke var så veldig bra...

På søndag sov vi lenge, spiste deilig frokost med varme baguetter, egg, pålegg og gløgg. Etterpå var det klart for cupfinale og bollebaking. Som Cecilie så fint sa det, så har vi laget skulpturer fra halve Vigelandsparken. Hehe! Men de ble utrolig gode.
Idag har vi shoppet litt, blant annet en kjole til svigerfars 50årsdag neste helg.
Nå har den lille røveren min dratt hjem til Sandnes, og jeg er bare litt missunnelig! Men det er tross alt bare en god måned til jeg skal hjem til juuuul!
(Og apropos, Maria Mena-Home for Christmas er bare sååååå fin!)

Godt og praktisk, faktisk!

Denne ukens julegavetips er litt mer praktiske enn de forrige to. Man kan ikke bare ha pene ting på kjøkkenet, men også praktiske og funksjonelle ting og redskaper. Men for all del, hvem sier vel nei takk til både pent og praktisk?!
Dette smarte opphenget til kjøkkenkluter er magnetisk, og festes direkte på innsiden av vasken. Om du for eksempel heller vil feste det på vegg/fliser, medfølger også dobbelsidig tape som man fester til veggen og stangen. Området rundt vasken ser med ett mye ryddigere ut, og man slipper problemet med at kluten ligger sammenkrøllet å begynner å lukte surt. Opphenget er fra Reenberg, og koster fra kr. 179.

En timer er også et must på kjøkkenet. Denne fra Alessi har et morsomt, enkelt og moderne design. Jeg synes også at den har litt julepreg over seg, med de røde detaljene..! I love It!
Ingen jul uten nøtter! Denne nøtteknekkeren knekker alle typer nøtter (unntatt kokkosnøtter, hihi). Den er lett å bruke, og tåler oppvaskmaskin, og finnes i flere forskjellige farger. Hva mer trenger man vel med en nøtteknekker?

Også, sist, men ikkeminst GODE kjøkkenkniver! Personlig klarer jeg ikke bruke gamle sløve kniver, med flisete trehåndtak etter utallige runder i oppvaskmaskin. Nei, alle kniver skal behandles med omtanke. De skal slipes jevnlig for å bevare skarpheten, ikke bare slipes opp når de blir sløve. De skal vaskes under rennende, lunkent vann, med litt såpe om nødvendig. De skal oppbevares i knivblokk eller på magnetlist, eventuelt i esken/plastlommen de kommer i fra butikken. Trenger man alle typer kniver er det lurt å begynne med en middels stor kokkekniv/universalkniv. Deretter kan man supplere med brødkniv og grønnsakskniv, og andre kniver man eventuelt måtte ønske. Et fint startsett er dette settet fra Mac.

fredag, november 12, 2010

Shopping i København

Litt shopping ble det jo, for hvem kan vel være i københavn uten å kjøpe noe??
På Illums hadde de en egen juleavdeling. Her fant jeg inspirasjon til Georg Jensen adventsstaken min, så derfor ble tre små fugler i sølv med glitter på med oss hjem. Siden vi tidligere har hatt gullfarget jul, ble også to juletre i sølv lagt i kurven, for å få litt helhet. Bjørnar fant en elg(?) som han absolutt skulle ha, og jeg fikk grenet til meg et englespill. Også to kubbelys fra Georg Jensen med tallene 1-24 kjøpte vi, så nå gleder jeg meg til desember!
Ingen av oss hadde heller julesokk, så jeg kjøpte hver vår Maileg sokk, som vi kan fylle til juleaften!

Toppstjerne til mamma og pappa, fra Georg Jensen.

Ny glassbolle til Kitchen Aid maskinen, lekkert!

Kjøkkenmaskinen matcher nå blenderen mye bedre enn når den hadde stålbolle!

Alvar Aalto tulipanvase!

Også ble det jo litt klær, og bittelitt kosmetikk. Lindeberg jeans og cardigan, og Hugo Boss sko til Bjørnar, parfyme og ansiktspeeling til meg. Happy!

København

Vi er vel hjemme etter en flott tur til København! Her hadde julen kommet for fullt, og det var mye flott å se på. Jeg klarte selvfølgelig ikke å la være å handle litt julepynt, og jeg har fått mye god inspirasjon. Vi hadde jo bare 7 timer i byen, men føler at vi fikk brukt tiden godt. Vi shoppet i Strøget, og koset oss med god mat i Nyhavn. Jeg har jo lenge vært forelsket i flere danske interiørdesignere, så Danmark er jo rene himmelen for meg!

Vi var selvfølgelig innom en av mine store favoritter, nemlig Georg Jensen. Her hadde de virkelig pyntet til jul, med egen juleavdeling, en hel vegg dekket med hyller (24 luker) til julekalender. Fantastisk! Jeg kjøpte med en stjerne til å ha i toppen på juletreet til mamma og pappa, den kommer nok i neste innlegg.

Vel, København ga absolutt mersmak, og ved neste anledning er vi nok avgårde igjen!