Kjøttsaus:
1ss margarin
200g kjøttdeig
1 løk
3ss tomatpuré
1,5dl
½ ts oregano
½ ts salt
½ ts pepper
1. Hakk løken, og brun den sammen med kjøttdeigen.
2. Tilsett tomatpuré, vann og krydder.
3. La sausen småkoke i ca. 15 min.
Ostesaus:
2ss margarin
2 ½ ss hvetemel
6dl melk
75g reven ost
½ ts salt
¼ ts reven muskatnøtt
1. Lag smørjevning: Smelt margarin og rør i hvetemel.
2. Spe med melk, og rør godt mellom hver speing.
3. La sausen koke et par minutter.
4. Tilsett osten og krydderet.
Når kjøttsausen og ostesausen er klar:
1. Sett ovnen på 225grader.
2. Bruk en smurt, ildfast form.
3. Ha i ostesaus, lasagneplater og kjøttsaus lagvis. Begynn med ostesausen, og avslutt med den. Lasagneplatene må ikke lappe over hverandre.
4. Legg lokk eller folie på formen, og sett den i stekeovnen.
5. Strø reven ost over etter 20 min. steketid.
6. La den steke videre i 20 min uten folie.
onsdag, mars 03, 2010
Hjemmelaget Lasagne
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
1 kommentarer:
Nam, nå blei eg solten. Tror eg må gå å laga meg någe mad. Send øve litt lasagne, d lige eg :D
Legg inn en kommentar