CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

søndag, juni 28, 2009

Nesten ferdigpakket

Faktum er det, at jeg hater å pakke! Og ekstra lite motiverende var det da jeg fant ut at våre tre badehåndklær tok opp halve plassen i den 120 liter store kofferten..

Som med bikiniene måtte jeg finne frem alle aktuelle pumps, og velge bort halvparten...

Solkremen er kjøpt inn for lengst, føler meg mye tryggere med solkrem fra apoteket, enn fra parfymeri..!

Pass, solbriller, billetter og reiselommebok! (stor lommebok er et must når man er på reise!)

Vi klarte selvfølgelig å fylle opp den store kofferten! (må til og med ha en egen koffert til toalettsakene...!)

Nå må det bare bli fredag!!!

Pakketips til sydenferie!

Begynn alltid å pakke god tid før avreise. Dette fordi man ofte må vaske klær i forveien, og for at man skal unngå å bruke klær man skal ha med, i tiden før man drar. Det er også mer oversiktelig om man legger frem det man skal ha med før det pakkes. Det er lettere å sammenligne farger, og danne seg et bilde av antrekk som går sammen. Dersom det er noe som må fornyes eller kjøpes inn før avreise, har man også rikelig med tid til å få gjort det på!

Til henne:
Solbriller
Det er alltid kjekt å bytte på to par solbriller, men la gjerne det ene paret være en billig utgave - som du kan ha med deg i vesken på byen.

Romerske sandaler
Disse sandalene er perfekte til både skjørt, kjole, shorts og tights. Har du et par romerske sandaler, trenger du nesten ikke ha med andre sko.

Joggesko
Hvis du vil være aktiv på ferien, kan det være en idé å ta med joggesko. Skal du derimot på partytur til Kos, kan du bare droppe det. Skoene vil ta unødvendig mye plass og vil ikke bli brukt.

Sokker
Sokker bruker du kun i joggesko, ellers dropper du det.

Strandsandaler
Det er deilig å kjenne sanden mellom tærne, og sandalene kan i verste fall også brukes i vannet.

Kjoler
Ferietid er kjoletid. Pynt deg i korte eller lange kjoler hver eneste dag - det er lekkert til en solbrun hud - og spesielt deilig dersom du er litt solbrent.

Shorts
Shorts til og fra stranden er deilig. I tillegg er det digg å ha på en baggy shorts før du tar på penkjolen før kvelden.

Skjørt
Skjørt er behagelig å gå med - både på dagtid og om kvelden.

Hvite og fargerike singleter
Singleter får du aldri nok av. Ta gjerne med en til hver dag. Singleten du har brukt på byen en kveld, kan fint brukes til stranden neste dag.

Strandhåndkle
Ikke regn med at hotellet gir deg lov til å ta med håndkle på stranden. Ha alltid et fargerikt badehåndkle med deg i kofferten.

Solkrem
Regelen er: Smør deg alltid med solkrem. Heller for høy enn for lav solfaktor.

Toalettsaker
Dette er selvfølgelig alltid et must på tur.

Body butter
Body butter er perfekt til en solbrent hud. Body Shops body butter med kokos lukter fantastisk av sommer.

Bikini
Ta alltid med deg minst to stk. - så har du noe å bytte på.

Solhatt?
For deg som ikke vil ha for mye sol i ansiktet er det perfekt med en solhatt.
Kardigan til kjølige kvelder
Det kan bli kaldt om kvelden så et par tynne bomullsgensere er en idé å ha i kofferten. det er mulig du ikke får bruk for de, men det er fantastisk å ha om du skulle bli kald.

Veske
Ha alltid en veske med deg på stranden, og en annen du bruker på restaurant og bar. Regn med å ta vare på mannens verdisaker også, om du er på parferie. Aldri legg fra deg vesken!

Til ham:
Solbriller
Beskyttelse mot solen er et must, i tillegg får du ofte en kulere look med et par solbriller. Jo større briller, jo mer glam.

Joggesko
Klar for en aktiv ferie? Da bør du ta med et par joggesko. Dette er spesielt viktig om du skal reise mer enn en uke - du blir fort lei av å ligge på stranden.

Sokker
Kun nødvendig dersom du har med joggesko.
Baggy shorts med glidelåslommer
Dette er et must for alle gutter som er klar for en trendy og behagelig ferie. En glidelås passer også på verdisakene dine.

Badeshorts
Ikke bruk samme shorts på restauranten og stranden. Ha en du bruker bare til bading.

T-skjorter
Alle gutter elsker T-skjorter og har ofte skapet fullt. Glem heller ikke å ha med deg en bunke på ferie. Velg gjerne et par helt nøytrale i hvitt eller sort, og noe med et kult motiv.

Solkrem
Gutta er ofte litt forsiktige med å smøre seg inn med solkrem - men rådet følger; Bruk solkrem!

After sun-lotion
Ok, vi forstår at det ikke er så fristende å smøre seg inn med bodylotion... Men om du bruker litt after sun etter dusjen, så varer jo faktisk brunfargen lenger også. Og - du slipper kanskje å flasse.

Toalettsaker
Et must på alle ferier og hotellturer.

Strandhåndkle
Ikke regn med at hotellet gir deg lov til å ta med håndkle på stranden. Ha alltid et fargerikt badehåndkle med deg i kofferten.

Skjorter

Jeans
Det er faktisk ikke så kult å gå med fotballshorts på bar. Et laidback antrekk med jeans, et par sandaler og en t-skjorte, gjerne med litt utringning, er perfekt til en kveld på byen. Jentene vil falle som fluer.

Linbukse?
En linbukse er både behagelig og sexy.

Caps
En caps er digg å ha på stranden og perfekt til en bad hair day.

Sandaler
Sandaler er skikkelig hipt - og like kult til en linbukse eller jeans, som til badeshortsen. Spesielt om du går for et par fra Havaianas eller Birkenstock.

Til begge
Underholdning
Ipod (musikk) er et must! Både på flyet, på stranden, og i dockingstasjon på hotellet.
Ellers kan alt av kortstokker, baller og annen strandunderholdning kjøpes på feriestedet.

Kamera
Ikke glem kamera!

De tre P'ene
Penger, Pass og Pillett (billett), kommer ingen vei uten!

Da er det bare å nyte ferien!
God tur alle sammen!

Dagens sitat;

Vi er i full gang med å pakke, og da jeg hadde lagt syv bikinier utover sengen, ser Bjørnar på meg å sier; "Finn frem det du skal ha med Susanne, også fjerner du halvparten."


Dette bildet er fra min og Thereses Oslotur en junihelg i 2006... Vi hadde iallefall med nok sko.....

fredag, juni 26, 2009

Le Tour de France 2009

Dette er et innlegg jeg ALDRI hadde forestilt meg at jeg kom til å skrive. Det har seg nemlig sånn at Tour de France skal sykle gjennom byen vi skal til i spania, MENS vi er der! Gutta skal som vist på bilde under sprinte i Lloret de Mar, torsdag 9 juli, og på fredagen skal 7.etappe starte i Barcelona, så om vi ønsker kan vi dra inn å se på det også.

Trykk på bildene for å få de større!

Har noen av dere lesere sett Touren på ordentlig? :)

torsdag, juni 25, 2009

Bjørnar overrasker STADIG!

Plutselig ble Bjørnar veldig ivrig etter å begynne å pakke. Jeg for min del, satt på verandaen å spiste kveldsmat, og var ikke særlig interessert! Begynne å pakke en uke før vi drar, det gjør ikke jeg engang! Spesielt ikke når det er så fint vær her hjemme, og vi gjerne må bruke sommerklærne frem til vi drar. Etter mye om og men, og litt inngåelse av kompromisser, tok vi heisen ned til boden, og fikk løftet frem kofferten. Vel oppe i leiligheten igjen, åpnet jeg den opp, mens Bjørnar gikk for å hente badehåndklærne vi hadde blitt enige om å pakke.

Jeg så fort at det var noe som ikke var som det skulle i kofferten. I skoposen lå det nemlig et eller annet. Jeg trodde selvfølgelig bare at det var noe vi hadde glemt å pakke ut forrige gang vi hadde brukt den. Men der tok jeg sannelig feil!


I skoposen lå det nemlig en pakke....


Jeg skjønte selvfølgelig hva det var, og jammen hadde jeg rett! DKNY-klokka jeg hadde ønsket meg "i over en uke"!

Gutten min slutter ALDRI å overraske!

Tuuuusen takk!!!

Klar for sommer!


Siden det har vært så fint vær de siste dagene, fant Bjørnar ut at han skulle kjøpe seg nye solbriller idag. Så vi trasket opp på Brilleland på Storosenteret, og han fant seg et par Burberrybriller han likte godt. Jeg syntes også de var kjempefine, så da var det bare å slå til! (Bjørnar kler svært få solbriller..!) Hehe!

50% IGJEN!

Igjen har Christiania Glassmagasin 50% på alle varer i butikken, og det hadde jeg tenkt å utnytte nok en gang! Det jeg hadde tenkt å kjøpe var et serveringsbestikk til bestikket jeg samler på (har et fra før, men hadde vært greit med ett til!), Rosendahl kaffeglass og et grytelokk. Jeg var der rett etter åpningstid igår (altså med en gang tilbudet startet), og jeg ble svært skuffet. Det virket som om de ikke hadde fylt opp butikken siden forrige gang de hadde tilbudet (for ca en måned siden). Og som dere ser av bildet, var det eneste jeg fikk kjøpt grytelokket. Men syntes det var litt kjipt å bare kjøpe et grytelokk, så slengte med en sikt, en timer og en ostehøvel. Ble jo litt likevel da! :)

tirsdag, juni 23, 2009

Ny kjole<3

Igår fikk jeg ny kjole av Bjørnar! Jeg elsker gul, og siden vi skal i 80års-dag til farfar om to uker, var det akkurat denne jeg behøvde!! Tusen takk gutten min!

Jeg er så;

KREATIV!

HAHA! I høst kjøpte jeg meg to lerret, olemaling, og fult utstyr til å male noen bilder til leiligheten. Men jeg må ærlig innrømme at jeg bare putta alt inn i et skap, og glemte det helt av. Igår malte Miriam et utrolig fint bilde, og det var da jeg kom på at jeg hadde jo utstyret i orden jeg og. Så idag dro jeg Bjørnar med meg ut på terrassen, og vi malte hvert vårt bilde, som skal henge ved siden av hverandre. Akkurat hvor vet jeg ikke enda, men det blir enten i stua, eller på soverommet. Bildene ligger nå ute til tørk, og jeg skal selvfølgelig legge ut bilde når de har kommet opp på veggen.

Alt man trenger for å male et enkelt bilde!

Dette er bilde jeg malte. Bjørnar sitt er nesten likt, men noe lysere i fargen.

Det store spørsmålet;

Hva skal vi ha til middag?????

Igår var en slik dag, vi klarte ikke komme på noe, eller bli enige om noe vi kunne ha til middag. Så når klokken nærmet seg halv 9, hastet vi ned på Bølgen&Moi. Gutta på kjøkkenet skulle selvfølgelig tulle med Bjørnar, så han ble servert en fantasifull burger. Hehe! De andre gjestene fikk seg ganske god underholdning iallefall!

Bjørnars Thorenfeldts-Burger!

Min dessert, B&M's hjemmelagde gullerotkake med bringebær og sjokolade.

Etter stengetid ble Minken, Jonas og Sindre med opp til oss, og litt etterpå kom også Wilson. Vi ble sittende å prate, le og kose oss til klokken var nærmere 2! Kvelden fikk altså en litt annen vri enn planlagt, men det var bare hyggelig!

mandag, juni 22, 2009

Om 14 dager!

Yes, om bare 14 dager sitter vi nok på flyet til vakre Barcelona akkurat nå! Tiden flyr, og jeg må si at jeg gleder meg veldig til å komme meg til varmere strøk nå! De siste dagene har været vært greit her i Oslo, men ikke noe mer enn det liksom! Idag er det faktisk ikke så ille, bortsett fra at det blåser ganske kaldt.

Vi skal som nevnt tidligere ikke være i selve Barcelona, men i en by en liten time nord. Lloret de Mar heter ferieparadiset som vi har forelsket oss i! Selvfølgelig skal vi også inn til Barcelona, både for å shoppe, men også for å møte Nadia, gå i akvariet, se på la sagrada familia, og forhåpentlig vis også gå en tur i Gaudi-parken. Ellers skal vi nok bare nyte strandlivet, varmen, maten og alt annet som hører sydenlivet til! JEG GLEDER MEG!

Stranden i Fenals, som vi pleier å være på!


søndag, juni 21, 2009

2 år og 8 måneder

Idag er det to år og åtte måneder siden Bjørnar og jeg ble kjærester! Tiden flyr!
Bilde er fra Torrevieja, sommeren 2008.

fredag, juni 19, 2009

Cupcakes

Her er oppskriften vi brukte til cupcakes'ene vi lagte til Siren forrige helg! Absolutt å anbefale!

300 g mel
1 ts natron
220 g usaltet smør (romtemperert)
200 g sukker
2,5 dl hardpakket, brunt sukker
4 store egg
2,5 dl melk
2-3 ts vaniljesukker
noen dråper med vaniljeessens

Sett ovnen på 180 grader. Bland mel og natron i en bolle. Ha smøret i en stor bolle og bland med miksmasteren til det er kremete og jevnt. Ha i sukkeret og bland godt i ca 3 minutter. Ha i eggene ett og ett. Ha så i de tørre ingrediensene i tre deler, ha i melken og det tørre annen hver gang. Bland det godt, men ikke så luften går ut. Ha røren i store muffinsformer og fyll formene trekvarts fulle. Stekes i ca 20-25 min.

Vaniljesmørkrem-frosting:
150 g usaltet smør
10-15 dl melis
0,5 dl melk
3 ts vaniljesukker
Evt konditorfarge

Ha smøret i en stor bolle, bland inn litt over halvparten av melisen, alt vaniljesukkeret og melken. Bland med miksmaster på medium styrke til det er glatt og kremete (omtrent 3-5 min). Gradvis har du i resten av melisen og blander godt etter hver gang, til glasuren er god og tykk. Bland så inn konditorfarge.

Denne oppskriften gir mellom 10 og 15 store amerikanse cupcakes.


torsdag, juni 18, 2009

Sommerfrokost!

Idag tidlig møttes Møyfrid og jeg til sommerfrokost på Storo Storsenter. Innimellom arrangerer senteret slike frokoster for alle ansatte ved senteret, på et av senterets caféer, og det er alltid vellykket! God mat, og god stemning! I tillegg fikk alle idag hver sin "kosepose", med nivea solkrem for leppene, et stort badehåndkle fra Princess, kjølebag og fryseelement i limegrønn farge, og best av alt, Solobrus!

Ellers har vi kundeklubbtilbud på Kitch'n, dersom man handler for over 1000kr, får man 500kr i avslag. Så jeg benyttet anledningen, å kjøpte 12 , kaketallerkner fra Rosendahl, og en isskje fra Rösle. Jeg kjøpte også med Max Manus filmen til Bjørnar.


onsdag, juni 17, 2009

Hadeland Glassverk

Mandags morgen dro Miriam og jeg opp til Hadeland Glassverk. En utrolig koselig venninnetur, nydelig vær, men ikke så altfor mye som fristet å kjøpe. Mye av varene var annensortering, og det bar tingene preg av, altså, ikke noe for meg, som er utrolig nøye på slikt! Men jeg klarte selvfølgelig å få med meg noe hjem, to telysestaker, og to Rösti bakeboller (har en fra før som jeg er utrolig fornøyd med!). På vei hjem til Miriam dro vi innom Blåfarveverket, men de hadde selvfølgelig stengt på mandager. Typisk vår flaks! Vi endte derfor opp på Buskerud Storsenter, hvor vi spiste lunsj og tittet litt i butikkene.


Miriam foran et gammelt hus på Hadeland.

Vi koset oss med boller og kaffe på café'en på Hadeland.

Gårsdagen tilbragte vi i Tønsberg. Været var nydelig, så vi tuslet rundt i byen, på forskjellige interiørbutikker og på Farmansstredet kjøpesenter, før vi tok en delig lunsj på brygga. Etterpå fikk jeg omvisning i Holmestrand, et lite, koselig og idyllisk sommersted!

Nå er jeg hjemme igjen, og har egentlig bare sittet på terrassen å slappet av.
Tusen takk for en superkoselig tur, Miriam!:)

søndag, juni 14, 2009

Litt om mye!

Da var endelig en lang, men lærerik uke over. Sjefen min har hatt ferie denne uken, så jeg har jobbet 09.00-16.00 hver dag denne uka. Deilig start på ferien! Heldig vis har det ikke vært så alt for fint vær, så sånn sett har det vært veldig greit å jobbe. På fredag etter jobb møtte jeg Therese. Vi dro hjem til meg for å bake amerikanske cupcakes, som en overraskelse til Siren, som kom på besøk fra Sandnes. Må si at vi var ganske stolte av oss selv til slutt, de smakte utrolig godt og dersom man bare øver seg på å ta på glassuren, ser de kjempebra ut også! (skal legge ut oppskrift siden). Vi kosa oss med jenteprat og taco, men kvelden ble ikke så alt for sen, da jeg skulle på jobb dagen etter.

Therese er igang med cupcakes'ene:)
Å legge på glassur krever trening...
Om man ikke er konditor, sånn som Siren!
"Kagejenta"

Pappa

Ellers vil jeg også gratulere pappa med vel gjennomført Nordsjøritt, med to krampeanfall og motvind! Han brukte 4timer og 46 minutter, og kom på 3201 plass av i alt 7100 deltakere! Det synes jeg virkelig er sprekt av en mann i 50årene som egentlig aldri har vært særlig sportslig av seg! I tillegg håper jeg at hele Aareskjolds-familien koser seg i Tante Jani's bursdagsselskap idag, jeg skulle gjerne ha vært der! Istedet ligger jeg strekk ut på sofaen, litt uggen i kroppen, og vond i halsen. Det samme gjorde jeg igår. Men litt utpå kvelden følte jeg meg bedre (men ikke bra nok til å orke å lage mat), så Bjørnar og jeg spaserte ned på Bølgen&Moi og spiste herlig middag der:)

Ikveld kommer Miriam. Vi skal nemlig til Hadeland Glassverk imorgen. Etterpå skal vi ned til henne i Hof, hvor vi skal være til onsdag. Håper på godt vær, og masse grilling! Gleder meg!

torsdag, juni 11, 2009

JobbJobbJobb!


Denne uka har jeg jobbet fulltid! Og jeg må si at det tar på! Jeg hadde liksom tenkt sånn, "yes, 9-16, fri hele ettermiddagen", men faktum er det, at det tar faktisk på å jobbe! Jeg fikk heller ikke tid til å gratulere men kjære Tante Jani med bursdagen igår, så derfor; Gratulerer med vel overstått!
Nå skal jeg ha meg en halvtime på sofaen, før jeg skal rydde til helga! Imorgen kommer Siren på besøk fra Sandnes, det blir moro!!!

søndag, juni 07, 2009

Sølvbryllup!

I helgen var visom nevnt i Risør. Vi kom ned tidlig på fredag, og brukte dagen i byen. Det samme gjorde vi lørdags formiddag, og jeg må si meg fornøyd med helgas handel! Vi ble sittende på Mottaket, hvor også Odd Andreas og Linn kom innom.

Om kvelden var det duket for fest. Vi kosa oss masse, med deilig viltgryte, og mange gode kaker. Dessverre for min del, var jeg veldig trøtt, så jeg gikk å la meg allerede i ett-tiden.
Vi dro nokså tidlig innover til Oslo idag. Bjørnar har eksamen i bedriftsøkonomi imorgen, og jeg skal jobbe. Håper dere har hatt en fin helg dere også. Under kommer noen bilder, men batteriet gikk på kameraet, så det ble ikke så mange.

Maren og Espen

Linn og meg

Noen av gjestene

Jeg fikk forresten også kjøpt meg åtte nye Gant putetrekk. To av hvert trekk. De ferskenfargede skal jeg bruke til utemøblene, så nå må bare go'været komme tilbake!

torsdag, juni 04, 2009

Hit drar vi imorgen!

Imorgen drar vi til Risør for å feire Randi og Stigs sølvbryllup!
Bilder og oppdatering kommer når vi er tilbake!

onsdag, juni 03, 2009

Bytur

Idag var Bjørnar og jeg i byen en tur. Der møtte vi mamma, som hadde vært i møte her i Oslo. Vi spiste deilig middag på Fridays, før mamma brått fikk det travelt med å rekke flyet hjem. Koselig hadde vi det iallefall. Er ikke lenge til jeg ser henne igjen, heldig vis:)

Jeg fikk også kjøpt meg duklodd som ser ut som prismer. Gleder meg til å bruke de, men akkurat nå blåser det helt vilt ute, så tror jeg drøyer det litt. Hehe!



tirsdag, juni 02, 2009

Bryllupskake

Siden jeg har planene klare for det meste, har jeg også plukket ut bryllupskaken min. Kaken på bildet er det konditor Siren Haugland som har laget, og jeg synes den er helt utrolig, ubeskrivelig nydelig! Jeg har også hørt rykter om at kakene hun lager i tillegg smaker fantastisk, noe som er minst like viktig! Så jeg håper virkelig, at den gangen jeg skal gifte meg, så vil Siren, i tillegg til å være gjest, stå for kakebakingen!

mandag, juni 01, 2009

Pinsehelg!

Da nærmer pinsen seg over for denne gang, og jeg er klar for en liten oppsummering. Torsdag, fredag og lørdag jobbet jeg, og jeg har ikke annet å si om det enn at det var helt kaos. Vi har ny tilbudskatalog, og folk er helt ville.. Litt kjipt var det derfor at jeg på lørdag jobbet alene hele dagen. Selv føler jeg at kundene ikke alltid får tilstrekkelig med hjelp, noe som ikke er bra. Men det er dessverre ikke noe jeg får gjort med det..

Ellers gikk både fredag og lørdags kveld rolig for seg. Føttene mine verket, mildt sagt, så det var deilig å bade sitte ute på terrassen, drikke vin, og spise gode middager. Igår gikk også hele formiddagen til å slappe av på terrassen. Vi var en liten tur på Plantasjen, for å bytte ut den ene blomsten som Cecilie og Tonje plantet, bare.

I halv 6-tiden kom Minken og Nadia. Fortsatt satt vi bare ute på terrassen, men etterhvert fant vi ut at vi skulle grille. Så i 9tiden møtte vi Therese og Maria, og grilling ble det!


Minken nyter sola!

Det samme gjør Nadia.

Minken og Nadia dyppet føttene i Akerselva mens vi ventet på at grillen skulle bli klar.

Maria og Therese (i kjent positur) :P

Jeg klarte også å lure meg med på et bilde.

Nadia og Bjørnar.

Grillmesteren, The Mink!

Nadia tilbake på terrassen. Magnus og Jonas kom også.

Til slutt, Nadia som har funnet både skjerf og teppe for kvelden.