CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

onsdag, april 28, 2010

Det Lille Hotel i Risør

En av mine favorittbyer i Norge er Risør. Både fordi Bjørnar er derfra, men også for alt byen har å by på. Her finner man alt fra vakre (interiør)butikker, flotte båter, smilende mennesker og et sprudlende café-og uteliv. I dagens nettutgave av Dagbladet, er det en artikkel om akkurat denne byen, og jeg anbefaler alle å lese denne, og ikkeminst ta en tur til lille, vakre Risør!
RISØR (Dagbladet):

Sørlandsporten er en stusslig liten tunnel på europavei 18, noen mil etter avkjøringen til Kragerø og flere kilometer etter at vi forlater Telemark.

Vi er i Aust-Agder.

Første avkjøring, Risør. Ti minutter kjøring rett mot sjøen. Hvite lave trehus og trange gater. Ingen neonlys og reklame. Smijern og malte skilt som for hundre år siden.

Vi er kommet til Sørlandet.
Det høres bare ikke slik ut. Norges best bevarte sørlandsby mangler skarre-r-en, den finner du litt nærmere Tvedestrand.

Risør er mest kjent for sine trehus og Risørflekken. Det hvitkalkede feltet på fjellet, som har ledet skip inn mellom øyer og sund. En veiviser til trygg havn, helt siden seilskutenes tid. Sjømerket fra 1641 kan sees langt til havs i all slags vær.

Det er april. Byen virker vårdøsig.
Avslappet, men ikke avfolket.
Vi skal til Det Lille Hotel. Suitene er leiligheter med eget kjøkken og gir mulighet for egeninnsats i matveien. Alle har sykler tilgjengelig, gratis. Hotellets tresnekke må du betale for og være båtkyndig for å leie. Fiskeutstyr er til låns.

Å bo på Det Lille Hotel er annerledes og ikke egnet for dem som hater kniplinger og gamle ting.

Stilen er som tatt ut av seilskuteskippernes stuer.

Det er musealt samtidig som det er funksjonelt. Det som er nytt er produsert lokalt, tradisjonelle og riktige i stilen, Hødnebø møbler, svenske madrasser gir hvile til rygg og vi sover som en duks, helt til måkeskrik varsler sørlandsmorgen.

Sett fra mine øyner må det være alle interiørbloggeres drøm å besøke denne lille byen, og ikkeminst overnatte på Det Lille Hotel. Sommeren er fantastisk her, så om det ikke er planlagt noen sommerferie enda, så holder jeg en knapp på at dette er stedet å dra!

PS. All tekst og bilder er hentet fra Dagbladets nettavis.

1 kommentarer:

Far sa...

Ja Risør er så absolut en vakker by. Det bor også noen hyggelige menesker der.