CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

mandag, november 15, 2010

Godt og praktisk, faktisk!

Denne ukens julegavetips er litt mer praktiske enn de forrige to. Man kan ikke bare ha pene ting på kjøkkenet, men også praktiske og funksjonelle ting og redskaper. Men for all del, hvem sier vel nei takk til både pent og praktisk?!
Dette smarte opphenget til kjøkkenkluter er magnetisk, og festes direkte på innsiden av vasken. Om du for eksempel heller vil feste det på vegg/fliser, medfølger også dobbelsidig tape som man fester til veggen og stangen. Området rundt vasken ser med ett mye ryddigere ut, og man slipper problemet med at kluten ligger sammenkrøllet å begynner å lukte surt. Opphenget er fra Reenberg, og koster fra kr. 179.

En timer er også et must på kjøkkenet. Denne fra Alessi har et morsomt, enkelt og moderne design. Jeg synes også at den har litt julepreg over seg, med de røde detaljene..! I love It!
Ingen jul uten nøtter! Denne nøtteknekkeren knekker alle typer nøtter (unntatt kokkosnøtter, hihi). Den er lett å bruke, og tåler oppvaskmaskin, og finnes i flere forskjellige farger. Hva mer trenger man vel med en nøtteknekker?

Også, sist, men ikkeminst GODE kjøkkenkniver! Personlig klarer jeg ikke bruke gamle sløve kniver, med flisete trehåndtak etter utallige runder i oppvaskmaskin. Nei, alle kniver skal behandles med omtanke. De skal slipes jevnlig for å bevare skarpheten, ikke bare slipes opp når de blir sløve. De skal vaskes under rennende, lunkent vann, med litt såpe om nødvendig. De skal oppbevares i knivblokk eller på magnetlist, eventuelt i esken/plastlommen de kommer i fra butikken. Trenger man alle typer kniver er det lurt å begynne med en middels stor kokkekniv/universalkniv. Deretter kan man supplere med brødkniv og grønnsakskniv, og andre kniver man eventuelt måtte ønske. Et fint startsett er dette settet fra Mac.

0 kommentarer: