CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

fredag, november 12, 2010

Kurs hos Howard

Igår var alle Kitch'n-butikkene i Oslo og omeng invitert til vinkurs hos Howard. Det var en utrolig spennende kveld, hvor vi vikrelig lærte betydningen av å ha riktige glass til riktig vin. Vi begynte med en fruktig sauvignon blanc, i Riedels spesialformede sauvignon blanc glass, rullet vinen rundt i glasset, så på fargen, luktet og smakte. Himmelsk! Etterpå helte vi halvparten av vinen oppi et glass fra IKEA. Vi gjentok rullingen, luktingen og smakingen. Nå smakte vinen rett og slett surt! Ganske utrolig spør du meg!

Vi ble så vist Riedels nye dekanterer, Eve. Den er perfekt til å lufte en god rødvin i, da den tilfører vinen mer oksygen enn andre dekanterere, og vinen åpner seg derfor lettere.

Til slutt var det klart for smak av rødvin, nærmere bestemt Bordeaux. Her fikk vi veldig mye god informasjon om hvorfor glasset har navnet etter et distrikt, og ikke en druetype som f.eks sauvignon blanc. Dette glasset er perfekt til viner laget på druer som Bordeaux, Cabernet Franc og Merlot. Altså ikke bare viner laget på bordeauxdruen i Bordeaux. Vi var også heldige å fikk prøve en av de flotteste dekantererene til Riedel, Amadeo. Den var lett å helle av, luftet vinen godt, kul å se på, og lett å rengjøre (man skyller vannet rett gjennom).

Til slutt ble også produkter som Kitchen Aid og Dualit gått gjennom, i tillegg til at vi kunne stille spørsmål om det vi måtte lure på om produktene Howard leverer til oss. Vi hadde en veldig lærerik kveld! Man lærer virkelig så lenge man lever!

0 kommentarer: