CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

onsdag, mai 18, 2011

Pavlova

Pavlova er en flott festkake som er enkel å lage. Marengs, krem og friske bær er alt som skal til.

Marengsbunn
6 stk eggehvite
2 ts hvitvinseddik
4 dl sukker
1 ts maismel
1 ts vaniljesukker

Fyll
5 dl kremfløte
5 dl ferdig vaniljekrem
300 g friske bær

Fremgangsmåte
Stekeovn: Forvarmes til 250 °C, senkes til 100 °C stekes i ca 1 time.

Tegn opp sirkel på 26 cm i diameter på et bakeparir. Visp eggehvitene til hard skum i en
helt ren bolle. Ha i eddiken mens du visper. Tilsett sukker, maisenamel og vaniljesukker litt
etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper. Når massen er blank og smidig har du den på bakepapiret, innenfor sirkelen. Sett platen nederst i ovnen og senk varmen fra 250 grader til 100 grader. Stek bunnen.

Marengesen er sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles og flytt den forsiktig over på fat.
Rett før servering vispes fløten tilsatt sukker til krem og blandes med vaniljekrem. Pynt med rikelig med bær.

1 kommentarer:

Miriam sa...

Nam! Den ser utrolig god ut, ser at vi har laget med samme oppskriften;) Bare jeg brukte litt forskjellig bær på toppen!

Fikk nesten lyst til å lage en til.. hehe